28-08-2014
Tag tyren ved hornene

Gentofte med Unibet, Rungsted med Saxo Bank, Herlev med Mc.Donald og DFDS, Rødovre med ? Det er åbenbart vanskeligt for traditionsklubben Rødovre at sælge sit produkt til en sponsor man kan kalde for hovedsponsor, uanset beløbet er mindre end ca. 400.000 som et hovedsponsorat regnes. Stolthed og sig selv nok bør vige for en mere kommerciel tankegang hvor indflydelse, markedsføring og events af emner må være en markant del af sponsorprospektet.

Efter Fanatics vurdering lægger RC, hver sæson ca. 175.000, og i modsætning til den tidligere storinvestor, T. A., er der intet der tyder på at sponsoratet øges mærkbart. Tilsyneladende har Rødovre Centrum ingen intention om yderligere profilering af centeret end hvad man kan få over højttaleranlægget i hallen.

Rødovres filosofi er, at man betaler hver sit, men med en stor tung gældskuffert, er der ikke penge til at hente spillere af en vis standard inden- og udenfor landets grænser. At, have en fiktiv egenkapital, og et drifts- og spillerbudget på DIUs nåde, er ikke særlig sjovt. Hvad kan man gøre ved det. Det umiddelbare svar er at skære alle ikke produktive udgifter væk. I den kontekst forekommer det besynderligt, at man ofrer penge på nye retrotrøjer, som efter bestyrelsens oplysning på RMBfans, ikke skal udbydes til salg efter sæsonen. Endvidere forekommer det besynderligt, at man opretholder en fuldtidslønnet direktørstilling uden at det i flere sæsoner har medført et eller flere store sponsorater, fortrinsvis med penge til klubben.

Man har en træner, sportschef og bestyrelse der i hovedsagen er uden heltidsstillinger. Hertil kommer det store korps af frivillige, it, vagter, rengøring, kiosk og billetpersonale m.v. Med hensyn til kontraktforhandlinger, offentlig synlighed og promovering, forhandling med kommunen, møder ect. kunne manager, sportschef sagtens varetage disse funktioner. For de fleste sponsorater er det kutyme, at folk på provisionsbasis klarer den del af opgaverne.  Rødovre er et professionelt selskab, men styrings- og organisatorisk tangerer det en forening, og samarbejdet med foreningen RSIK er da også tydelig i form af forskellige goder til dens medlemmer. Modsat er fødekæden til eliteholdet sikret.

Skal Rødovre ud af det minimalistiske økonomiske set up kan man håbe på at kommunen eftergiver gælden, eller nedsætter lejen af hallen, og laver (fortsætter) en form for afdrag gennem profilering og synliggørelse af kommunen. Endvidere, at man som før nævnt skærer ind til benet, og i samme åndedrag opererer med flere støtteforeninger, f.eks. flere enkeltstående donationer fra erhvervsklubben ved spillerkøb, fanaktier med- eller uden adgang til bestemmelse, men evt. med andre fordele. Fanatics husker dog stadig det smarte nummer der i sin tid blev lavet ved at man med et slag nedskrev folks aktier til nærmest ingenting for derefter at opkøbe aktierne for det nedskrevne beløb, samtidig med at man fratog folk adgang til generalforsamlingen og medbestemmelse. En fan støtteforening målrettet mod spillerkøb er en anden mulighed som kunne være i regi af supporterforeningen. 

Sluttelig, hvis ovennævnte tiltag gennemføres, kunne man gennem hensættelser og sparet lønudgift, starte en etablering af egenkapital der kunne signalere et større spillerbudget næste sæson, og forhåbentlig en afledet sportslig og sponsormæssig succes.

Fanatics 10:21:58
22-08-2014
Økonomisk støtte med stor virkning

Herlev køber ikke spillere man ikke har råd til, citat fra hjemmesiden, med ref. til bestyrelsen. På den baggrund er det ret imponerende, at man har haft penge til 5 importspillere, og muligvis en mere. Støtteforeningen i Herlev, ikke at forveksle med erhvervsklubben, har de seneste år været meget aktive omkring Herlevs køb af spillere. Støtten beløber sig typisk til 20-30.000 kr. som lige kan være det man står og mangler for at hale en kontrakt i land. Aktuelt er der ca. 85 medlemmer i foreningen der alle lægger minimum 500 kr.

Seneste støtte, 23.000 kr. går til en import af Antti Hölli, der har erfaring fra den finske junior SM liga, og fra den næstbedste finske række, og en enkelt sæson i Herning. Sponsorer har endvidere bidraget til at hente spillere. "Kongen" tager endnu en sæson i buret.

 

Fanatics: Alle klubber har en form for støtteforening, men en supporterstøtte med det formål, at give penge til spillerkøb, er det ikke alle der har.

Fanatics 05:51:47
21-08-2014
Åh, ja

Fanatics bragte for 6 år siden, som afslutning på en billedserie om guldholdets spillere 1989/90, et samlet foto af eliteholdet. Det gentager vi nu hvor retrotrøjerne er præsenteret. Den markante tyr og det svungne rødovre navn bruges igen på trøjerne der, bortset fra røde tværstriber, ikke adskiller sig væsentligt fra de gamle.

 

tekst og holdfoto - søgefeltet -  skriv Thorup  

Fanatics 10:55:21
20-08-2014
Lillebror træner med storebror

Rungsted lægger is til et besøg af Simon Hjalmarsson der netop er hentet af Columbus Blue Jackets til NHL. Storebror, Erik Hjalmarsson spiller den kommende sæson i Rungsted, og svenskeren må siges at være en klar forstærkning for nordsjællænderne.

se mere 

Fanatics 18:45:36
19-08-2014
Flot jubilæum

I morgen præsenterer Rødovre sæsonens retrotrøjer.

Markeringen sker ved et åbent arrangement i hallen (se mere på den off.), og i anledning af at klubben har været i den bedste liga 50 sæsoner i streg. Der har dog været sæsoner hvor man er reddet på målstregen ved at ingen hold rykkede ud, og at truende konkurser blev afværget.

Fanatics er overbevist om, at et af elementerne på trøjen er rødovretyren som det fremgår af brystet på guldholdets spillere hvoraf ses, Bragin, Tommy P., Olaf Eller, "Arvid" m.fl.

 

  

Fanatics 20:45:45
04-07-2014
Rødovres danske projekt

 Herlevs unge talenthold fik engang tilnavnet, "Herlev Babes". Det samme kan i år siges om Rødovres hold hvis gennemsnitsalder ligger på et par og tyve. De fleste er født i første halvdel af halvfemserne, mens resten er fra sidste halvdel af firserne. Yngste mand er Mathias Lassen der er født i 1996. Veteranerne Smidt, Astrup, og Alsøe er væk fra sidste sæsons hold, og nye er kommet til, fortrinsvis fra egen avl. Ungdomslinjen har været kørt i klubben så længe Fanatics kan huske, og intensiveret med Brian Møller ved roret.

I øjeblikket er 20 spillere på kontrakt, og glædeligt at rødovrespillere, som Dahm, Illemann, Vaagensø, Klarskov, Carlsen og Nielsen, der har været en tur i andre klubber, er vendt "hjem" gennem de seneste sæsoner. Det er en fordel, at man har hårdtarbejdende typer som, Klarskov, Carlsen, Christensen, Linnet og Nielsen på holdet, og ikke mindst Dahm. Imidlertid må Jakobsen gives noget spilletid, for han står lidt i skyggen af sidstnævnte, og det er ikke godt for hans udvikling som målmand for han har et stort potentiale.

På backlinjen har man fornuftigt nok valgt at forlænge med alle fra sidste sæson, herunder Lassen der spåes en stor sæson. Som type minder han meget om Jesper Jensen der efter skiftet fra Rødovre til svenske Rögle udviklede sit spil kraftigt. Endvidere skal det blive interessant at se hvordan Vaagensø og Rasmussen's omskoling til back forløber. Det er ingen hemmelighed, at Rødovre aldrig har haft det fulde fokus rettet mod backlinjen. Man kan håbe, at Jesper Duus qva sin spillemæssige fortid er i stand til at bringe nogle spilsystemer ind i power og boxplay. Det er i de momenter vigtige kampe som regel afgøres. F eks. kan det ikke være tilfredsstillende, at Karvinen, som man så sidste sæson, skal stå på toppen og skyde slagskud. Hans kreativitet og driblinger bør ske tættere på mål. Rådde har et rimeligt skud, og Bergholdt til dels, men ellers er det svært at se hvem der skal brage skiven i kassen. Der bør derfor investeres i en center og mindst en offensiv back udefra, men meget tyder på at Rødovre bliver et rent dansk hold, og at den spændende proces spillerne taler om, de vil være en del af, netop handler om det forhold, at vilje, energi, fællesskabet, og modet til at vinde kan bringe dem langt.

Af de unge kan man have store forventninger til Schultz som fik sidste sæson ødelagt af mange skader. Han er en potentiel målscorer. Endvidere Højbjerg tvillingerne der har fået deres ishockeyopdragelse i Frederikshavn, men hvor de i sidste sæson ikke fik vist deres fulde potentiale, og ligeledes Emil Rasmussen der i glimt lavede glimrende ting, men som heller ikke fik det fulde udbytte af sit talent.

Holdet er en blanding af rutine og ungdom, og ambitionen er slutspillet. Danske ligaspillere er på højde med udlændinge hvad angår speed, skøjteløb og fysik, og ofte med større motivation, men coolness foran mål, præcision i skuddene, f.eks at løfte pucken ind over en liggende målmand er en mangelvare. Var det ikke Arvidsen der engang sagde, "at vilje slår teknik", men de to ting bør nok kombineres.

Det bliver på alle måder en spændende sæson med 10 hold, og færre grundspilskampe. Top fire giver sig selv, men for de øvrige bliver det en kamp for at undgå exit til slutspillet. Fire hold på Sjælland som må formodes at være dem det står i blandt, tja- lokaldramaer bliver der nok af. Hvad kan Gentofte og Rungsted, og vil Herlev efter flere forgæves forsøg bringe sig foran Rødovre i tabellen. Er dette spændingsfelt nok til at fylde hallerne på Sjælland? August nærmer sig, lad sæsonen begynde.

 

Arkivfoto

Fanatics 10:30:21
21-06-2014
Mads Bødker til SE
Efter flere år i udlandet, senest DEL, Düsseldorfer EG, er Bødker igen i Danmark hvor han den kommende sæson repræsenterer sønderjyderne. Landsholdsbacken har fået sin ishockeyopdragelse i Rødovre, hvor han spillede et par sæsoner, inden turen gik til Sverige og Rusland, men den store drørm om NHL, lige som hans broder Mikkel Bødker, blev aldrig til noget. 
Fanatics 09:26:46
20-06-2014
Sebastian Dahm forlænger
En vigtig signing. Dahm sikret til den kommende sæson + option. Målmanden er alt eller intet i ishockey, og Dahm har gennem de seneste sæsoner vist hvor stort et potentiale han har. Specielt i slutspillet løfter han sit niveau betragteligt.
Fanatics 14:33:08
18-06-2014
Hvad vil Rødovre?

Det korte svar er ingenting. Ser man på det sportslige ambitionsniveau er det ikke meldt ud, og dermed ikke eksisterende for nogen uden for inderkredsen. Godt nok er der løbende kommet nyheder om gentegning af flere spillere fra truppen, og to tidligere Rødovrespillere udefra, men ingen signing af udenlandske spillere, ingen koryfæer man kan diskutere, og forholde sig til. Ingen storsponsor som klubben kan omtale i sin generelle markedsføring om "risikovillig tilførelse af kapital". Klubben og selskabet er lukket som en østers i ansvarlighedens navn. Det er ikke godt for tilskueropbakningen, køb af årskort, og dermed penge i selskabets kasse til de økonomiske udfordringer man står overfor.

Efter Fanatics vurdering er fokus allerede rettet mod næste sæson, og givtige lokalopgør mod de tre andre Sjællandske hold. Med en stamme af danske spillere, har man resigneret i forhold til at blande sig i striden med de jyske top fire hold. Den økonomiske afstand og erhvervsgrundlaget er simpelthen for stor til at man i Mighty Bulls kan matche det. Koncentrationen er på, at kvalificere sig til slutspillet, en intetsigende og uambitiøs målsætning.

At, der er kommet en udkskiftning i Rødovres bestyrelse med folk der har ishockeyforstand betyder ikke nødvendigvis flere penge til klubben. Det man kan håbe er, at Team Rødovre med tiden kan give et væsentlig bidrag til støtte og fremme af elitespilleres udvikling, og gerne til en hockeyspiller. At, der er kommet en ny cheftræner på broen har betydning for nogle spilleres motivation, og for andre er det 'business as usual'. Det spændende ved Jesper Duus er hans holdning til at styrke backlinjen, og til spilmomenterne, box- og powerplay.

Fanatics 23:47:16
14-06-2014
Gentofte med igen

Efter mange år med dominans i 1. division vil man prøve kræfter med den bedste liga. Tidligere forsøg med et fusionshold sammen med Rungsted strandede på sponsormangel og klubfølelser, men nu føler man sig altså rustet økonomisk og organisatorisk til den store scene.

Fire hold på Sjælland er ikke just lykken med mindre man kan se spændingen i hvem der trækker sorteper når grundspillet er slut. To hold kommer ikke i slutspillet, men Fanatics tror ikke det bliver hold vest for storebælt der trækker nitten. Rødovre er som sædvanlig spået som en af kandidaterne når man ser på de foreløbige signinger. Den anden står antagelig mellem Gentofte og Rungsted.

Fanatics 22:43:35
· Nyhedsarkiv

Søg