30-08-2015
Kommunikation er en styrke

RMB er forbeholden med oplysninger til sine fans. Et gæt er, at man ikke har noget relevant at meddele hvad angår sportslig ambition, mål og midler for sæsonen. På lokalavisen og netudgaven er ishockey noget af det mest læste sportsstof, og det ville efter Fanatics vurdering være en naturlig ting, at man i højere grad profilerede sig gennem avisen som utvivlsomt når et større tilskuersegment end RMBs egen site.

Salgsarbejdet om og med sponsorer er ligeledes omgivet af påfaldende tavshed til fans og offentligheden i øvrigt. Fanatics nægter at tro, at det er en bevidst strategi fra klubbens side. Hellere være åben om tanker og konkrete planer end det modsatte, der alt andet lige giver uforholdsmæssig megen plads til rygter hvoraf mange får en negativ drejning i frustration over mangel på faktuelle oplysninger. Selv om man ved en åben kommunikationsform ikke opnår alt hvad der er tænkt og planlagt vil det man opnår alligevel blive opfattet positivt alene af den grund, at man har sat sig nogle mål.

Omkring spillerkontrakter og disses forhandlinger har det været god skik ikke at kommentere på disse før kontrakten er underskrevet og godkendt. Hallo! - det er netop et eksempel på misforstået tavshed. Det kunne jo være, at potentielt interesserede sponsorer fik lyst til at indgå i en sådan kontrakt hvis Rødovre meldte ud, at det kneb med finansieringen. En anden og væsentlig ting er, at man skal holde tungen lige i munden når der udmeldes rabatordninger i forhold til sæsonkort o.l. Man skal under alle omstændigheder undgå, med Johanne Smidt Nielsens ord, "at pisse på folk".

Suma sumarum bør man i stedet selektere kommunikationsstrømmen til sponsorer, øvrige interessenter og fans. Derved fastholder man sin kernegruppe af fans, og får samtidig en afledet virkning på nye. At, sponsorarbejdet ikke viser de fornødne resultater er et kapitel for sig, men erhvervsgrundlaget burde være mere udbygget f.eks. ved at man arbejder hen imod større enheder med den fornødne soliditet, og skrotter de forskellige sponsorpakker som er svære at koordinere og kræver ressourcer. I stedet kan man samle alle virksomheder i en gruppe med fælles fordele. Her tænkes på loungen og de aktiviteter der forgår der før og i periodepauserne. Størrelsen af en virksomhed har således betydning i forhold til medarbejderes frie adgang, loungepladser, og specialarrangementer, dog sådan, at "menuen" for kampene er den samme for alle.

Alternativt kan sponsorvirksomhederne helt udskilles som en selvstændig erhvervsklub, (som det var tidligere), og hvis netværk årlig giver en donation efter nærmere regler til RMB. Hvor om alting er, er der behov for nytænkning, og skal klubben udvikle sig udover talentstadiet og en halv snes erfarne danske ligaspillere skal barrieren løftes, og gerne med tiltag af professionel tilsnit.

                                                                                                             

Fanatics 00:10:21
28-08-2015
Rungsted styrkes økonomisk

Lars Seier Christensen skyder flere millioner af sin personlige formue ind i Rungsted Hockey og får derved bestemmende indflydelse i Rungsteds bestyrelse. Klubben vil som følge heraf ændre selskabsform til et aktieselskab, og snarest gennemføre en aktieemission. Lars Seiers donation skal ifgl. B.T. ikke anvendes som et sponsorinvest, men som en solidering af klubbens økonomi. Efter Fanatics vurdering betyder det, at budgettet kan øges betydeligt ved den "egenkapital" som klubben nu er i besiddelse af. Det kan medføre et strømlinet driftsbudget, samt køb af bedre spillere til klubben, da noget af sponsor,- entréindtægter og andre royalties ikke skal medgå til sikring af unionens krav om kapitalbehov. I den forbindelse vil hallen fortsat hedde Saxo Bank Arena, og være Lars Seiers sponsorat.
  
 Fremover vil Rungsted efter Fanatics vurdering være den økonomisk stærkest funderede klub på Sjælland, og det skal blive interessant at følge om man bliver istand til at tage kampen op mod de jyske klubber.  

Fanatics 11:11:11
21-08-2015
Grundspillet - en spændingsforladt turneringsform

 Der er lidt over 1 måned til grundspillet, hvor alle hold skal i ilden samme dag. Det er usædvanligt. Selv om det på nuværende tidspunkt er svært at spå om holdenes styrke tegner der sig alligevel et billede af at fire jyske klubber, SE, FIK, Herning og Esbjerg fortsat vil toppe den danske liga.
Herning har udskiftet sine udenlandske angribere, og hentet fem nye. Holder stadig fast på Pisar i målet, og er et hold som vandt sidste sæsons grundspil, men som skuffede i slutspillet. SønderjyskE har været mere tilbageholden med at hente nye spillere hvor det kun er blevet til en ny i angrebet, foreløbig. Til gengæld er backlinjen og målmand intakt, og det seneste flotte resultat mod Salzburg i CH borger for usvækket styrke.

Frederikshavn har købt to svenskere og beholder sine tre nordamerikanere. Det er vel snart reglen mere end undtagelsen, at man i nordjylland gerne vil sikre sig det danske mesterskab, og til det formål har man hentet diverse gode spillere fra andre danske klubber, herunder "Bau"og Klarskov fra Rødovre, samt Svendsen, Edman, Bjerrum m.fl.

Esbjerg har fem nye imports, herunder målmand Jeff Frazeer hvis meritter er noget svingende, men hvis det hele flasker sig for ham, er en kanonmålmand. Et hold der synes at være dark horse til mesterskabet.

Odense med fem udlændinge heraf en nytilkommen lander i det bløde midterfelt. Holdet har i de seneste sæsoner haft svært ved at opfylde målsætningen om "final four" til trods for imponerende resultater i starten af sæsonen. Noget kunne tyde på at de unge under Brad Gratton får mere ansvar på isen.

De fire sjællandske hold og Ålborg kan under et placeres i den tunge ende af tabellen . De imports der bliver foretaget er ikke af en kvalitet som kan løfte holdet væsentligt, måske bortset fra Stefan Ridderwall i Rødovre, og Rungsteds nyindkøbte back, Drew Schiestel. Interessen vil her samle sig om hvem der trækker nitten i forhold til slutspillet. Hvem af holdene der har de bedste danske spillere,- det bliver afgørende.

Lokalopgør i grundspillet bliver efter Fanatics vurdering der hvor klubberne kan skabe interesse, og dermed størst indtjening. Man kunne evt. genindføre et mellemspil som tvang klubberne til at præstere optimalt i grundspilsserien. Som det er nu vil nogle klubber kunne lurepasse på en ambition om en kvartfinaleplads, og vente med at nyinvestere i imports til lige før slutspillet går igang.

Fanatics 12:45:58
16-08-2015
Et mærkbart savn

En markant stemme og personlighed er ikke mere. Søren Stockfisch, Sønderjyskes sportschef døde natten til lørdag af kræft, kun 51 år gammel. Han var om nogen Mr. SønderjyskE, og havde altid en seriøs tilgang til interviews, og forfladigede aldrig en vurdering af modstanderen.
Fanatics har gennem tiden flere gange haft fornøjelsen af en kommentar fra Søren der i sin tilgang til sporten så muligheder frem for begrænsninger. Således også tilbage i slutningen af 2006, hvor han gav nedenstående interview til e-sporten før en kamp mod Rødovre der dengang havde et udmærket mandskab. Evnen til at trænge igennem med relevante udtalelser har fulgt ham lige siden han i 2004 officielt blev sportschef. Som menneske var han afholdt, og én som spillerne altid kunne gå til, men også klar på sin rolle i forhold til hvad der tjente SønderjyskE bedst.


http://www.e-sporten.dk/news.php?readmore=63

Fanatics 14:31:11
07-08-2015
Et godt og et dårligt valg

Det ligger ikke i kortene, at Stefan Ridderwall skal stå alle kampe. Det er en fysisk umulighed. Derfor samler interessen sig om hvem der er 2. målmand, og efter det er meldt ud, at Frederik Jacobsen er den udvalgte må man sige, at det ikke er godt nok. Nuvel, Frederik er talentfuld, ung, men alt for svingende i sine præstationer, og hvis Ridderwall i eksempelvis slutspillet bliver syg, eller skadet er holdet straks i en svær situation. Frederik ville have godt af at modnes på RSIKs 1. hold, og som 3. back up på eliteholdet. Selv en ny investering i en back /forward kan ikke fjerne indtrykket af, at er man en gang på eliteholdet bliver man dér uanset hvad holdet tilsiger. En forklarlig holdning overfor talentudviklingen, men uforståelig for dem der ønsker det stærkest mulige hold, helt fra begyndelsen af sæsonen. Selvklart kan økonomien være en bremse, men lad os nu se hvad det rækker til. Bliver dette indkøb det eneste, so beat it. 

Fanatics 22:44:52
27-06-2015
Ingen spillerstrejke

De fleste spillere i Metalligaens klubber har trukket deres tilsagn til DEF (dansk elitesports forening) tilbage således at de frit kan indgå kontrakter. Dermed bliver der ingen overenskomst,mellem DIU og ligaforeningen, og dermed heller ingen spillerstrejke. Truslen om nul spillertid har vejet tungere end lysten til at stå sammen om en fælles overenskomst med DIU der repræsenterer klubberne. Den økonomiske situation i dansk hockey har også gjort sit til beslutningen, og DEF har med sit forslag til en forbedring af spillernes vilkår, herunder retten til kommerciel udnyttelse været lidt for fastlåst i forhold til det muliges kunst. Imidlertid har man med den forbedrede standardkontrakt stadig mulighed for individuel kommerciel udnyttese af en spiller, og derfor har spillerne med deres tilbagetrækning mistet en fælles solidaritet på dette punkt.
Fanatics vurderer, at klubberne fortsat har hals og råderet over de spillere man indgår kontrakt med, dog er det mere reglen end undtagelsen at deres gives option for at bryde kontrakten ved misligholdelse, eller tilbud fra udlandet.

Fanatics 10:04:57
26-05-2015
En profil vender hjem
Efter 16 år i udlandet er 34 årige Morten Green tilbage i Rungsted. Han har skrevet en 3 årig kontrakt, og regner med af slutte karrieren i sin barndomsklub. Skiftet til dansk hockey passer fint med hans børns skolegang, og familielivet i øvrigt. Ambitionen om at spille på landsholdet er stadig intakt for den kreative forward.
Fanatics 14:45:39
21-05-2015
Det bør blive ved drømmen

Bliver regeringens forslag om en kapitalfond til holdsport til noget kan Dansk ishockey måske få et hold med i KHL ligaen. MEN er det overhovedet realistisk. Ifgl. JP vil et spillerbudget med det hele løbe op i 30-35 millioner, men igen, hvem har mulighed for at stable et slagkraftigt hold på benene, og hvilket tilskuerpotentiale har holdet hvis hovedparten af spillerne er udlændinge.
En anden stor omkostning er de mange rejser i Rusland, og omkring Sortehavslandene, de baltiske lande, samt Slovenien og Finland. Da KHL er en tilmeldeturnering skal organisation, budget og relevant styrkemål være på plads. Hvor skal f.eks spillested være i Danmark, Boksen i Herning, den kommende multihal på Amager? Fanatics forudser mange og næsten uoverskuelige hindringer for et dansk baseret hold i verdens næstbedste liga. 

Fanatics 23:19:06
12-05-2015
Olaf Eller er igen i Metalligaen
Rungsted klar med to ligestillede cheftrænere. Olaf Eller vender tilbage til klubben som han trænede i flere omgange i start af halvfemserne. Per Holten-Møller vil fortsat være den primære coach, men det er helt oplagt, at Eller skal tage sig af de unge spillere med sin baggrund som ass. træner for U20 landsholdet. Olaf Eller har i sin trænerkarriere været vidt omkring, således også Hvidovre, Rødovre, Herlev, Esbjerg og Troja/Ljungby. Det har ikke alle steder været en succes, og han har da også oplevet den tort at blive fyret i flere klubber midt i sæsonen.
Fanatics 08:32:12
09-05-2015
Danmark på en (u)mulig mission
Norge har Danmark aldrig slået i VM sammenhæng. Norge har et stærkt hold der består af mange spillere fra den norske og svenske liga, KHL, og nordamerika. Det knebne danske nederlag mod USA var mere end godkendt, og Oliver Björkstrands indtrædelse på holdet en nydelse, selv om han ikke fik scoret. Der var meget mere tyngde i det fremadrettede, og hvis Danmark kan fortsætte i den stil, skal det nok blive spændende mod nordmændene i aften, meeen man kan nok ikke komme uden om at de er favoritter. 
Fanatics 14:52:09
· Nyhedsarkiv

Søg