27-06-2015
Ingen spillerstrejke

De fleste spillere i Metalligaens klubber har trukket deres tilsagn til DEF (dansk elitesports forening) tilbage således at de frit kan indgå kontrakter. Dermed bliver der ingen overenskomst,mellem DIU og ligaforeningen, og dermed heller ingen spillerstrejke. Truslen om nul spillertid har vejet tungere end lysten til at stå sammen om en fælles overenskomst med DIU der repræsenterer klubberne. Den økonomiske situation i dansk hockey har også gjort sit til beslutningen, og DEF har med sit forslag til en forbedring af spillernes vilkår, herunder retten til kommerciel udnyttelse været lidt for fastlåst i forhold til det muliges kunst. Imidlertid har man med den forbedrede standardkontrakt stadig mulighed for individuel kommerciel udnyttese af en spiller, og derfor har spillerne med deres tilbagetrækning mistet en fælles solidaritet på dette punkt.
Fanatics vurderer, at klubberne fortsat har hals og råderet over de spillere man indgår kontrakt med, dog er det mere reglen end undtagelsen at deres gives option for at bryde kontrakten ved misligholdelse, eller tilbud fra udlandet.

Fanatics 10:04:57
26-05-2015
En profil vender hjem
Efter 16 år i udlandet er 34 årige Morten Green tilbage i Rungsted. Han har skrevet en 3 årig kontrakt, og regner med af slutte karrieren i sin barndomsklub. Skiftet til dansk hockey passer fint med hans børns skolegang, og familielivet i øvrigt. Ambitionen om at spille på landsholdet er stadig intakt for den kreative forward.
Fanatics 14:45:39
21-05-2015
Det bør blive ved drømmen

Bliver regeringens forslag om en kapitalfond til holdsport til noget kan Dansk ishockey måske få et hold med i KHL ligaen. MEN er det overhovedet realistisk. Ifgl. JP vil et spillerbudget med det hele løbe op i 30-35 millioner, men igen, hvem har mulighed for at stable et slagkraftigt hold på benene, og hvilket tilskuerpotentiale har holdet hvis hovedparten af spillerne er udlændinge.
En anden stor omkostning er de mange rejser i Rusland, og omkring Sortehavslandene, de baltiske lande, samt Slovenien og Finland. Da KHL er en tilmeldeturnering skal organisation, budget og relevant styrkemål være på plads. Hvor skal f.eks spillested være i Danmark, Boksen i Herning, den kommende multihal på Amager? Fanatics forudser mange og næsten uoverskuelige hindringer for et dansk baseret hold i verdens næstbedste liga. 

Fanatics 23:19:06
12-05-2015
Olaf Eller er igen i Metalligaen
Rungsted klar med to ligestillede cheftrænere. Olaf Eller vender tilbage til klubben som han trænede i flere omgange i start af halvfemserne. Per Holten-Møller vil fortsat være den primære coach, men det er helt oplagt, at Eller skal tage sig af de unge spillere med sin baggrund som ass. træner for U20 landsholdet. Olaf Eller har i sin trænerkarriere været vidt omkring, således også Hvidovre, Rødovre, Herlev, Esbjerg og Troja/Ljungby. Det har ikke alle steder været en succes, og han har da også oplevet den tort at blive fyret i flere klubber midt i sæsonen.
Fanatics 08:32:12
09-05-2015
Danmark på en (u)mulig mission
Norge har Danmark aldrig slået i VM sammenhæng. Norge har et stærkt hold der består af mange spillere fra den norske og svenske liga, KHL, og nordamerika. Det knebne danske nederlag mod USA var mere end godkendt, og Oliver Björkstrands indtrædelse på holdet en nydelse, selv om han ikke fik scoret. Der var meget mere tyngde i det fremadrettede, og hvis Danmark kan fortsætte i den stil, skal det nok blive spændende mod nordmændene i aften, meeen man kan nok ikke komme uden om at de er favoritter. 
Fanatics 14:52:09
06-05-2015
Danmark på umulig mission
Efter det kollektive kollaps mod Hviderusland kan det kun gå fremad. Det skulle ikke undre hvis Danmark spiller gode kampe mod Rusland og USA hvor forventningen om point er absolut minimal. Det danske hold er det eneste der ikke har fået tilgang af spillere fra NHL eller KHL, selv det formodede svageste hold, Slovenien har Kopitar, Los Angeles Kings, og en spiller fra CSKA Moscow med i truppen. Manglen på spillere viser sig især foran mål og i powerplay hvor det er småt med effektiviteten. I de tre kampe der er spillet har Danmark kun scoret fire mål, og fået tolv imod sig.
Fanatics 12:17:19
05-05-2015
Så er det alvor

Skal Danmark fortsat være en del af VMs A-gruppe vil kampen i dag mod Hviderusland give et vigtigt fingerpeg om muligheden for point, og i de kommende to nøglekampe mod henholdsvis Norge og Slovenien. Danmark skal op imod en svær modstander for selv om de to seneste testkampe er vundet mod Hviderusland viste de i kampen mod Slovakiet, at der er en helt anderledes tyngde i holdet når det virkelig gælder. Danmark stiller med omtrent det samme hold som dengang, og derfor er kampen mod en jævnbyrdig modstander så vigtig for løvernes overlevelse.
   

Fanatics 10:38:06
01-05-2015
VM start for løverne

Danmark skal i morgen over middag i ilden ved VM i Tjekkiet. Slovakiet er nok en tand for stærk for et dansk landshold uden NHL profiler. Imidlertid er det en enestående chance for de øvrige at bevise de kan uden dette boost fra nordamerika, og hvor sammenspil og vilje kombineret med hårdt arbejde bliver nøglen til succes. Med den ændrede turneringsform, hvor sidstepladsen i puljen er lig med nedrykning, er hver kamp en udfordring hvor målmændene som altid får en helt central rolle, hvem husker ikke Hirsch fantomkamp mod USA.
Testkampene op til VM viste svagheder i det defensive arbejde, mens angrebet, bortset fra skarpheden foran mål, var tilfredsstillende. Kan holdet holde koncentrationen gennem et tæt VM program, lurer overraskelsen, og Danmark skal formentlig vinde to kampe for at være sikker på at blive i A-gruppen. At, drømme om kvartfinale er utopi.

Fanatics 20:55:43
23-04-2015
Talent og erfaring fra egne rækker

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Head Coach Duus, satser på tilførsel af egen avl til det kommende elitehold i Rødovre. Tre til fem spillere fra moderklubben er mange, men meget afhænger af hvor mange af de etablerede danske spillere man kan gentegne.
Af backer tror Fanatics, at Rådde, Bergholdt, Illemann, og Larsen fortsætter, mens Peckham forlader holdet. Af forwards er det Sørensen, Christensen, Rasmussen, Schultz, Vaagensø, Zorko og Højbjerg brdr., som fortsætter, mens Asperup, Karvinen, Emil Rasmussen og Linnet er mere tvivlsomme. Hardarson og Klarskov forlader holdet. Astrup kommer til. Nielsen indstiller karrieren. Af målmænd fortsætter Jacobsen, mens Dahm forlader holdet.
Hvis Fanatics vurdering står til troende er 14 spillere i hus så at sige. 4 spillere er tvivlsomme, d.v.s. at Duus vurdering om at fylde holdet op med spillere fra RSIK antagelig går i opfyldelse. Der vil således kun være plads til en, målmand, højst to udlændinge hvis det overhovedet bliver et tema.

Fanatics 12:32:37
VM noter

Mens, det ser sort ud for at få Lars Eller, Frederik Andersen og Frans Nielsen, sidstnævnte usikkert, hjem til VM lysner det for Jannik Hansen hvis klub Vancouver Cannucks er bagud 1-3 i serien mod Calgary Flames.
Backerne, Oliver Lauridsen, Philadelphia Flyers og lillebror Markus, Colorado Avalance er klar. Juniorerne Nikolaj Ehlers og Oliver Björkstrand kan blive aktuelle, ligesom Nicklas Jensen og Peter Regin der spiller i AHL.

Fanatics 11:25:13
· Nyhedsarkiv

Søg