04-07-2014
Rødovres danske projekt

 Herlevs unge talenthold fik engang tilnavnet, "Herlev Babes". Det samme kan i år siges om Rødovres hold hvis gennemsnitsalder ligger på et par og tyve. De fleste er født i første halvdel af halvfemserne, mens resten er fra sidste halvdel af firserne. Yngste mand er Mathias Lassen der er født i 1996. Veteranerne Smidt, Astrup, og Alsøe er væk fra sidste sæsons hold, og nye er kommet til, fortrinsvis fra egen avl. Ungdomslinjen har været kørt i klubben så længe Fanatics kan huske, og intensiveret med Brian Møller ved roret.

I øjeblikket er 20 spillere på kontrakt, og glædeligt at rødovrespillere, som Dahm, Illemann, Vaagensø, Klarskov, Carlsen og Nielsen, der har været en tur i andre klubber, er vendt "hjem" gennem de seneste sæsoner. Det er en fordel, at man har hårdtarbejdende typer som, Klarskov, Carlsen, Christensen, Linnet og Nielsen på holdet, og ikke mindst Dahm. Imidlertid må Jakobsen gives noget spilletid, for han står lidt i skyggen af sidstnævnte, og det er ikke godt for hans udvikling som målmand for han har et stort potentiale.

På backlinjen har man fornuftigt nok valgt at forlænge med alle fra sidste sæson, herunder Lassen der spåes en stor sæson. Som type minder han meget om Jesper Jensen der efter skiftet fra Rødovre til svenske Rögle udviklede sit spil kraftigt. Endvidere skal det blive interessant at se hvordan Vaagensø og Rasmussen's omskoling til back forløber. Det er ingen hemmelighed, at Rødovre aldrig har haft det fulde fokus rettet mod backlinjen. Man kan håbe, at Jesper Duus qva sin spillemæssige fortid er i stand til at bringe nogle spilsystemer ind i power og boxplay. Det er i de momenter vigtige kampe som regel afgøres. F eks. kan det ikke være tilfredsstillende, at Karvinen, som man så sidste sæson, skal stå på toppen og skyde slagskud. Hans kreativitet og driblinger bør ske tættere på mål. Rådde har et rimeligt skud, og Bergholdt til dels, men ellers er det svært at se hvem der skal brage skiven i kassen. Der bør derfor investeres i en center og mindst en offensiv back udefra, men meget tyder på at Rødovre bliver et rent dansk hold, og at den spændende proces spillerne taler om, de vil være en del af, netop handler om det forhold, at vilje, energi, fællesskabet, og modet til at vinde kan bringe dem langt.

Af de unge kan man have store forventninger til Schultz som fik sidste sæson ødelagt af mange skader. Han er en potentiel målscorer. Endvidere Højbjerg tvillingerne der har fået deres ishockeyopdragelse i Frederikshavn, men hvor de i sidste sæson ikke fik vist deres fulde potentiale, og ligeledes Emil Rasmussen der i glimt lavede glimrende ting, men som heller ikke fik det fulde udbytte af sit talent.

Holdet er en blanding af rutine og ungdom, og ambitionen er slutspillet. Danske ligaspillere er på højde med udlændinge hvad angår speed, skøjteløb og fysik, og ofte med større motivation, men coolness foran mål, præcision i skuddene, f.eks at løfte pucken ind over en liggende målmand er en mangelvare. Var det ikke Arvidsen der engang sagde, "at vilje slår teknik", men de to ting bør nok kombineres.

Det bliver på alle måder en spændende sæson med 10 hold, og færre grundspilskampe. Top fire giver sig selv, men for de øvrige bliver det en kamp for at undgå exit til slutspillet. Fire hold på Sjælland som må formodes at være dem det står i blandt, tja- lokaldramaer bliver der nok af. Hvad kan Gentofte og Rungsted, og vil Herlev efter flere forgæves forsøg bringe sig foran Rødovre i tabellen. Er dette spændingsfelt nok til at fylde hallerne på Sjælland? August nærmer sig, lad sæsonen begynde.

 

Arkivfoto

Fanatics 10:30:21
21-06-2014
Mads Bødker til SE
Efter flere år i udlandet, senest DEL, Düsseldorfer EG, er Bødker igen i Danmark hvor han den kommende sæson repræsenterer sønderjyderne. Landsholdsbacken har fået sin ishockeyopdragelse i Rødovre, hvor han spillede et par sæsoner, inden turen gik til Sverige og Rusland, men den store drørm om NHL, lige som hans broder Mikkel Bødker, blev aldrig til noget. 
Fanatics 09:26:46
20-06-2014
Sebastian Dahm forlænger
En vigtig signing. Dahm sikret til den kommende sæson + option. Målmanden er alt eller intet i ishockey, og Dahm har gennem de seneste sæsoner vist hvor stort et potentiale han har. Specielt i slutspillet løfter han sit niveau betragteligt.
Fanatics 14:33:08
18-06-2014
Hvad vil Rødovre?

Det korte svar er ingenting. Ser man på det sportslige ambitionsniveau er det ikke meldt ud, og dermed ikke eksisterende for nogen uden for inderkredsen. Godt nok er der løbende kommet nyheder om gentegning af flere spillere fra truppen, og to tidligere Rødovrespillere udefra, men ingen signing af udenlandske spillere, ingen koryfæer man kan diskutere, og forholde sig til. Ingen storsponsor som klubben kan omtale i sin generelle markedsføring om "risikovillig tilførelse af kapital". Klubben og selskabet er lukket som en østers i ansvarlighedens navn. Det er ikke godt for tilskueropbakningen, køb af årskort, og dermed penge i selskabets kasse til de økonomiske udfordringer man står overfor.

Efter Fanatics vurdering er fokus allerede rettet mod næste sæson, og givtige lokalopgør mod de tre andre Sjællandske hold. Med en stamme af danske spillere, har man resigneret i forhold til at blande sig i striden med de jyske top fire hold. Den økonomiske afstand og erhvervsgrundlaget er simpelthen for stor til at man i Mighty Bulls kan matche det. Koncentrationen er på, at kvalificere sig til slutspillet, en intetsigende og uambitiøs målsætning.

At, der er kommet en udkskiftning i Rødovres bestyrelse med folk der har ishockeyforstand betyder ikke nødvendigvis flere penge til klubben. Det man kan håbe er, at Team Rødovre med tiden kan give et væsentlig bidrag til støtte og fremme af elitespilleres udvikling, og gerne til en hockeyspiller. At, der er kommet en ny cheftræner på broen har betydning for nogle spilleres motivation, og for andre er det 'business as usual'. Det spændende ved Jesper Duus er hans holdning til at styrke backlinjen, og til spilmomenterne, box- og powerplay.

Fanatics 23:47:16
14-06-2014
Gentofte med igen

Efter mange år med dominans i 1. division vil man prøve kræfter med den bedste liga. Tidligere forsøg med et fusionshold sammen med Rungsted strandede på sponsormangel og klubfølelser, men nu føler man sig altså rustet økonomisk og organisatorisk til den store scene.

Fire hold på Sjælland er ikke just lykken med mindre man kan se spændingen i hvem der trækker sorteper når grundspillet er slut. To hold kommer ikke i slutspillet, men Fanatics tror ikke det bliver hold vest for storebælt der trækker nitten. Rødovre er som sædvanlig spået som en af kandidaterne når man ser på de foreløbige signinger. Den anden står antagelig mellem Gentofte og Rungsted.

Fanatics 22:43:35
28-05-2014
Et super initiativ

Link til Nyhedsartikel i LokalNyt. Gode kræfter bag nyoprettet organisation der udover "rødovreordningen, 15% til breddeidrætten fra bandereklamer m.v., specielt har fokus på eliten, eller rettere fremme af elitesporten i Rødovre, deraf navnet Team Rødovre, som ikke må forveksles med håndboldklubben der også bruger navnet.

Borgmesteren, og formand, Erik Nielsen er garant for projektets legitimitet, hans hjerte banker , som alle ved, ikke mindst for hockeyen. Initiativtager, Børge Levinsohn var i sin tid som direktør en af frontfigurerne bag det professionelle aktieselskab Mighty Bulls, og siden hen med i erhvervsklubben, for Herlev ishockey. Endvidere er hans store sponsornetværk guld værd når han som daglig leder af Team Rødovre skal søge at hente midler til støtte for udpegede personer, der både skal virke som rollemodeller, og samtidig skabe øget interesse om de pågældendes promovering af sporten. Kim Korfits, mangeårig sponsor med sit firma Kailow Graphic A/S, er en kendt mand i Rødovre Ishockey, ligeledes med et udpræget ehvervsnetværk. Af de øvrige medlemmer af bestyrelsen er Rødovre Centrums ejer og direktør, Jesper Andreasen kendt for sin sponsor- og støtte til sportslige events, lige som LokalNyts ejer, Peter Jensen. Sidste mand i bestyrelsen er Jan Qaade, som repræsentant for sammenslutningen af idrætsforeninger i Rødovre.

 

 anatics: Man kan i en noget mindre skala sammenligne Team Rødovres formål med Team Danmark. Forskellen bunder i finansieringen af støtten. Med det ovennævnte persongalleri tyder meget på, at ishockeyklubben kan få finansieret en profil eller to, men der er et stort men. Hvis

ikke man formår at fordele midlerne optimalt mellem hockeyen, fodbolden, håndbolden, eks.vis en kommende tennisstjerne, cykling, teakwondo, med flere, vil det skabe mislyd på bagsmækken. 

Fanatics 11:01:58
27-05-2014
VM noter

Den russiske bjørn var uovervindelig turneringen igennem. 10 sejre blev det til, og den seneste i finalen hvor Finland blev slået 5-2 i overværelse af president Putin. Sverige tog bronzen efter 3-0 over Tjekkiet. Canada og USA røg skuffende længere ned i tabellen.

Når Danmark i 2018 skal arrangere VM er det store spørgsmål, om den ny multiarena på Amager, og Boksen i Herning kan samle det fornødne antal tilskuere. Noget andet er, om billetpriserne bliver for høje til, for danskere, uinteressante kampe i de to grupper. Under alle omstændigheder er det et kæmpearrangement som Danmark alene påtager sig, hvor man tidligere har luftet tanken om et samarbejde med Sverige hvor Malmø eksempelvis har faciliteterne i Hyllie Multiarena. 

Fanatics 07:46:20
20-05-2014
VM noter - Slovakiet 4 - Danmark 3
Danmark spillede en ok kamp, men havde ikke det fornødne held til at bremse Slovakiet der var skarpe foran det danske mål. Den danske defensiv var det svage led, en tendens man har set i alle kampe. Nicklas Jensen har haft det svært i angrebet, mens Staal bare blev bedre og bedre. Generelt opfyldte alle spillerne forventningerne, og at Danmark endte som nr. 13 ud af 16 hold er, om ikke godkendt, så acceptabelt.
Fanatics 20:02:33
VM noter
Med fire spillere fra NHL, og et par stykker fra den bedste russiske og finske liga, er Slovakiet som Danmark møder i eftermiddag, et stærkt hold. Imidlertid har ingen af holdene en kvartfinaleplads at spille for, men alligevel er der ranglistepoint at hente, så en sejr til de danske løver vil være velkommen.
At, Slovakiet ikke er højere placeret end nr. 5 i gruppe A, skyldes en del sygdom på holdet, men det skulle nu være et overstået kapitel. Man skal heller ikke glemme, at holdet har slået Norge, Italien, og kun tabte til Tjekkiet i overtid. 
Fanatics 12:08:05
19-05-2014
VM noter - Frankrig 6 - Danmark 2

For anden gang gik det danske hold ned i 3. periode, og for anden gang scorede modstanderen seks mål.

 

Heldigvis får det ingen betydning for Danmarks forbliven i A gruppen hvis holdet taber til Slovakiet i næste og sidste kamp, da Italien tabte 1-4 til Sverige, og Kazakstan 3-4 til Finland. 

Fanatics 21:23:07
· Nyhedsarkiv

Søg